28 Mart 2015 Cumartesi

GERİ DÖNÜŞÜM ELBİSE

Dolap bekleyen, kullanılmayan, dar gelen, yada bol gelen :) kıyafetleri değerlendirme de üstüme yoktur :) çok mütevazi olamayacağım bu konuda.
Ama gerçekten durup iki defa düşünmeden evden hiç bir şey atamıyorum. Alışkanlık haline geldi. Mutlaka bir fikir geliyor aklıma. Ve sonuçları güzel olduğu için bu durumdan hiç şikayetçi değilim.
Bu artık giyilmeyen gömleği de değerlendirmeden edemedim.
Kızıma tersten gömleği giydirdim ve kol, genişlik ve boy ölçülerini aldım. Ardından daraltım ve fuşya rengi fiyonklu bir kemer yapıp beline bağladım.
 
Kemer elbiseyi hareketlendirdi.
 
 
Poz da verirmiş benim güzel kızım :)
 
HERKESE SEVGİLER...

19 Mart 2015 Perşembe

HAREM PANTOLON KALIBI VE DİKİMİ

Herkese merhaba;
Bebeklere ve çocuklara çok yakıştırdığım son zamanların trendi harem pantolonun kalıbını pratik bir şekilde nasıl çıkarırız?
Kızımın şuan giydiği bir eşofman altını kullanarak kumaşımı pratik olarak kestim. Siz isterseniz ilk olarak kalıba kesip ardından kumaşa aktarabilirsiniz.
Harem pantolonda bacak ve bilek kısmı dar olduğunda çok daha şık duruyor. Bu nedenle bileğini tayt kadar dar kestim. Kumaşımda esnek olduğu için rahatça giyebiliyor kızım. Pantolonun ağ kısmını oldukça aşağıdan kesiyoruz ben yaklaşık 10cm aşağıdan kestim.
Bir tarafı kestim ve katlayarak diğer yarısını da kestim. Arkayı da önle birebir kesip kumaşı birleştirdim. Yanlardan ve ağ kısmından diktim. beline kendi kumaşından kemer yapıp taktım.
 
Yanlara dıştan cep taktım.
 Buda pantolonun kızımda duruşu :)
Umarım açıklayıcı olmuştur.
SEVGİLER...

11 Mart 2015 Çarşamba

BAYKUŞLU POŞETLİK DİKİMİ

Baykuşların en sevimli olanları benim poşetliğime tünedi :)
Sıradan fırfırlı yada örgü olan poşetliklerden bir türlü hoşlanamadım. Ama mutfak için de gerçekten gerekli bir organizer olduğunu biliyorum poşetliğin. Ve sonra naptım? Oturup diktim tabi ki:)
80cm eninde 45cm boyunda puantiyeli esnek kumaş kullandım. Aslında alt kısmı lastikli olduğu için esnek kumaş olması şart değil. Ben deseni için o kumaşı kullandım.
 

Kumaşı birleştirip diktim. 10cm enindeki pembe parçayı ekledim. Alt kısmından lastik için pembe kumaşla puantiyeli kumaş arasında tünel oluşturdum. Elimin rahat girmesi için 7cm çapında delik oluşacak şekilde lastiği geçirip büzdüm.
Üstü için ben bir dal kullandım. Kumaşımı elimde büzdürerek diktim ve ipi dala dolayarak sabitlemiş oldum. Kuş yuvası gibi görünmesi için dala hasır ip doladım silikonla yapıştırdım.
Baykuşlarımı da kumaş ve keçeyle dikip içine elyaf doldurdum. Dalın üzerine silikonla yapıştırdım. Biraz da fiyonkla süsleyerek poşetliğimi tamamladım.
Şimdi her mutfağa girişimde ve poşet alırken baykuşlarımı seviyorum :)
HERKESE SEVGİLER...
 

9 Mart 2015 Pazartesi

ESKİ KAZAĞI DEĞERLENDİRME

Kullanılmayan kıyafetlerin geri dönüşümü her zaman favorim olmuştur. Hele bir de sonucu güzel ve kullanışlı olduysa değmeyin keyfime :)
Uzun zamandır dolap bekleyen bu boğazlı badiyi kızım için elbiseye çevirmiştim.
İlk önce boğazını iptal ettim. Tam dikim yerinden dikkatlice kestim ve içine kıvırarak zig zag dikişle diktim. Ardından beden kısmında ve kol kısmında biraz daraltarak kızıma göre diktim.
Son olarak önündeki aplikeyi ekledim. Aplike için kendim çizdiğim minnie mouse şeklini keçe ve üzerindeki kumaşla kesip battaniye dikişi ile elbiseye diktim. Fiyonku da keçeden yaptım.
Kızım çok sevdi :) özellikle önündeki minnie mouse a bayıldı.
 

6 Mart 2015 Cuma

ETAMİN PANO

Yarım kalmış işlerimden biri. Aslında işlemesi bitti ama çerçevesi için eski, çalışmayan bir saatimin çerçevesini kullanacağım için henüz onu hazırlayamadım.
Yeni bir geri dönüşüm çalışması yani.
Etamini çuval bezine işlemeyi çok seviyorum ayrı bir hava katıyor.
Yarım işlerin tamamlandığı güzel bir hafta sonu olması dileğiyle.
SEVGİLER... :)
 

1 Mart 2015 Pazar

KADEHTEN ABAJUR MUMLUK YAPIMI

Bir çoğumuzun evinde bulunan ama genel olarak kullanmayı tercih etmediğimiz kadehlerimizi değerlendirme vakti geldi de geçiyor bile :)
Ben üzerine geçirmek için gene biskolata kutusundan yararlandım daha öncede bu kutulardan duvar panosu yapımını paylaşmıştım göz atmak isterseniz link burada.
Biskolata kutusunun dibini keserek çıkardım ve kendinden yapışkanlı kağıtla kapladım. Siz desenini beğendiğiniz bir kumaşla da kaplayabilirsiniz.
Alt ve üst yuvarlakların çevresine jüt ipi dediğimiz hasır iple kontur geçtim. Yapıştırmak için daimi yardımcım olan silikon tabancamı kullandım. Üzerine gene silikonla yarım inciler yapıştırıp fiyonkla süsledim.

 
Süslemiş olduğum bu kutuyu ters çevirip kadehe geçirdim burda bir yapıştırma işlemi gerekmiyor. Kutu tam olarak kadehe oturuyor. tabi kadehin içine mum koymayı da unutmuyoruz.
 
İki tane bir arada kullandığımız da çok şık duruyor.
 
 
Mumların yanmış hali de böyle :)
 

 
HERKESE SEVGİLER...