28 Şubat 2015 Cumartesi

RUNNER DİKİMİ

Merhaba;
sandalye kılıf dikiminden sonra runner dikimi için bi post hazırladım. Sandalye kılıfı dikimi için çok güzel yorumlar aldım sanırım benim gibi sandalye renginden sıkılanların sayısı oldukça fazla :) hepinize teşekkür ederim.

Uçları sivri runner dikmek biraz uğraştırıcı olsa da dikdörtgen olanından daha şık duruyor bence. Aslında uçlarına o hazır püsküllerden takmak istiyorum şuan elimde yok temin edince takarım artık, böyle biraz boş durdu.
Runnerınızın enini ve boyunu masa uzunluğunuza ve genişliğine göre kendiniz ayarlarsınız. Ben bitmiş haliyle 38 cm genişliğinde 118 cm uzunluğunda bir runner diktim. Her ucundan 4cm kadar kıvırma payı bıraktım. Kumaşın kısa tarafının tam ortasını baz alarak sivri taraflarını ayarladım.
 
Bu şekilde içe kıvırarak üçgeni oluşturdum.
 
 
Ardından kıvırma payı ayırarak kestim. Burda dikkat etmemiz gereken kıvırdığımızda tam uç noktaları birbirinin üzerine geleceği için bi tarafı daha uzun tutmak gerekiyor
 
İlk önce sivri kenarları içe katlayıp iğneliyoruz. Sonrada uzun kenarı birleşim noktasından içe  kıvırarak iğneliyoruz.
 
İsterseniz teyelleyebilirsiniz.
 
 
 
Düz dikişin ardından runnerımız hazır. Sıradaki post masa üstündeki kadeh mumluklar olacak :)
 
 
HERKESE SEVGİLER...:)

27 Şubat 2015 Cuma

NERDEN BAŞLASAM? ( SANDALYE KILIFI DİKİMİ )

Bu fotoğrafta anlatmak istediğim o kadar çok şey var ki hepsini tek bir posta sığdırmak istemiyorum. Masamın koyu kahve renginden beyaza dönüşümü, sandalyelerimin kılıflarının dikimi, runner dikimi, masa üstündeki kadeh mumlukların yapımı ve duvarda görünen pembe çerçevelerin yapımı.
Hangisinden başlasam acaba :)
En iyisi önce sandalyelerimi nasıl kapladığımı anlatayım.
6 sandalyeyi kaplamak için 3 metre renkli kumaştan 2 metre de pembe duck kumaştan aldım fakat iki kumaştan da arttı. Bende kalanından runner diktim onu da bir sonra ki postta anlatayım.
İlk önce kumaşı sandalyenin sırt kısmının çevresi kadar kestim. Ardından ters çevirip sandalyeye giydirdim ve iğneledim böylece sandalyenin sırt kısmının kalıbını çıkarmış oldum. Tabi dikiş payını vermeyi de unutmadım. Sandalyemin sırt kısmında sadece üstte ve tek bir yanda dikiş olmuş oldu.
3. fotoğrafta da gösterdiğim gibi kulak diye tabir ettiğimiz kısmı da sandalye de iğneleyip teyelleyerek oturma kısmına geçtim.
Oturma kısmına kumaşımı koydum, dikiş payı bırakarak kestim ve sırt kısmına iğneledim.
Alt kısmı için gene orayı ölçüp sandalyenin oturma kısmını kapatacak kadar kumaşı dikiş ve kıvırma payı bırakarak kesip oturma kısmına iğneledim. Böylelikle sandalye kalıbımı hazırlamış oldum. Diğer 5 sandalye için de bu kalıbı kullanarak kumaşlarımı kestim. Duck kumaşı çok atan bir kumaş ben overlok makinamda diktim ayrıca kumaşı kesmeden önce yıkamanızı tavsiye ederim çeken bir kumaş.
Böylelikle istediğim zaman çıkarıp yıkayabildiğim sandalye kılıflarım olmuş oldu.
SEVGİLER...
 

26 Şubat 2015 Perşembe

GERİ DÖNÜŞÜM DUVAR PANOSU

Merhabalar;
Bugün sizlere daha önce yapmış olduğum bir geri dönüşüm olan duvar panosunun yapılışını anlatacağım.
Malzemelerimiz:
1- kullanılmayan veya eskimiş bir tablo
2-biskolata kutusu
3-kumaş
4-yapay çiçekler
5-çuval kumaşı
6-silikon tabancası
Biskolata kutusunu ortadan ikiye kesiyoruz. Ben 3 adet yarım saksı olmasını istediğim için iki tane kutu kestim. Kutuları çuval kumaşı ile kaplıyoruz. Kaplama işini silikonla yaptım.
Çerçevenin içine de istediğimiz renkteki kumaşla kaplayıp kutuları kumaşın üzerine silikonla yapıştırıyoruz.
Saksıların içine de çiçeklerimizi yerleştirdiğimizde üç boyutlu duvar panomuz hazır.
Mutfakta yada antrede kullanabilirsiniz.
SEVGİLER...

25 Şubat 2015 Çarşamba

BULUT YASTIK DİKİMİ

Bugün sizlere çokkkk tatlı iki yastıkla MERHABA DİYORUM :)
Pelüş yastık ve oyuncak dikmesini çok seviyorum. Kızlarımın da etkisi var tabi onlara kendi ellerimle diktiğim oyuncakları hediye etmek beni çok mutlu ediyor. Dikişe yeni başlayan arkadaşlarımızın bu tarz projelere ağırlık vermesini tavsiye ederim. Hem çok zevkli hem de çok kolay.
Bol fotoğraflı yapılışını anlatmaya çalışacağım.
İlk önce bulutumuzun boyutuna karar verip gazeteye kalıbını çizip kesiyoruz. Bulutumuzun şekli biraz sizin hayal gücünüze bağlı. Ben 30cm eninde 20cm boyunda bir kalıp kestim.
Kumaşım yumuşacık pelüş bir kumaş beyaz kadife kumaş yada polarla da dikilebilir.
Kalıbı iki kat yapıp tersten serdiğimiz kumaşa iğneliyoruz. 1-2 cm dikiş payı bırakarak kesiyoruz.
En alt tarafta 10cmlik bir açıklık bırakarak tersten dikiyoruz.
Açıklık bıraktığımız yerden düzüne çevirip bulutumuzu masaya yatırıyoruz :)
İşlemeye başlamadan önce kalemle kaş,göz,ağız yani
bulutumuza ne şekli vereceksek onu çiziyoruz.
Ardından çift kat yaptığımız yün iple çizdiklerimizi işliyoruz.
İçine elyafımızı doldurup alttaki açıklığı elimizle dikiyoruz. Geriye kalan sadece süslemek.
Yanakları için keçe kullandım. Fiyonk kurdeleden.
bu bulutta gözler, yanaklar ve dudak için keçe kullandım. Fiyonk kumaştan.
Benim iki minik kızım olduğu için her birine bi tane bulut yastık yaptım. Erkek çocuklar için papyonla çok şirin erkek bulutlar yapılabilir.
Sizce de çok tatlı değiller mi?
Her ne kadar bulut dikmiş olsak ta hepinize güneşli günler dilerim.
SEVGİLER...

23 Şubat 2015 Pazartesi

KUMKUAT REÇELİ

Herkese merhabalar;
Narenciye cenneti ANTALYA 'da yaşamanın en güzel yanlarından birisi bol çeşitli meyveleri. Bir İZMİR 'li olarak bu meyvenin ismini ilk kez duyuyorum. Kabuğuyla yenen tek narenciyeymiş. Tadı harika portakal gibi ama aroması daha bi değişik :) kısacası anlatılmaz yaşanır :)
Meyveyi ilk gördüğümde aklıma hemen reçelini yapmak geldi. İnternetten biraz araştırdım reçelinin de güzel olduğunu okudum. Veee kolları sıvadım.
TARİF:
1kg kumkuatımızı kaynamış suya atıp 10 dk kadar kaynatıyoruz ki acılığı gitsin.
Sonra suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca meyvelerimizi ortadan ikiye bölüp içindeki çekirdekleri çıkarıyoruz. İsteyenler bütün halde de bırakabilir ama çekirdekleri rahatsız edebilir ben çıkarmayı tercih ettim.
Çekirdeklerini çıkardığımız meyvelerimizi tencereye bir sıra meyve bir sıra şeker şeklinde koyup sulanması için 1 gece bekletiyoruz.
Sulanan kumkuatlarımıza 3 su bardağı su ekleyip reçel kıvamını alana kadar kaynatıyoruz ben yaklaşık 1 saat kısık ateşte kaynattım. Son olarak yarım limonun suyunu ekleyerek 1-2 dk daha kaynatıp reçelimizi sıcak halde kavanozlara dolduruyoruz.
 

AFİYET OLSUN...:)

15 Şubat 2015 Pazar

OKUL ÇANTASI DİKİMİ

Merhaba;
Okula gitmeyen kızıma okul çantası diktim. Benim kızım okula gitmeye o kadar hevesli ki anlatamam. Bu sene okulların başladığı eylül ayında 36 aylık olmadığı için kayıt yaptıramamıştık gerçi ben de bu sene gönderme taraftarı olmadığımdan hiç uğraşmadık. Ama Mira Dua bu sene okula gideceği için çok heyecanlı ve ben ona bir sürpriz yapıp ne zamandır aklımda olan okul çantasını bugün diktim.
 

Yan cepleri biraz uğraştırsa da dikilişi kolaydı. Tam ölçü olarak vermeyeyim çünkü ben kızıma yaptığım için küçük yaptım. Ve ölçü olarak kızımın sırtını baz aldım ve kare bir parça kestim.
Bu parçayı birbirine ekledim ve her iki yanlarından 12 cm lik derinlik yaratmak için diktim.
Altını kapatmak için de alt açıklığı kadar dikdörtgen kumaş kesip ekledim.
Ardından kapağı çift kat hazırladım tersinden diktim ve çevirip çantanın ağız kısmına ekledim.
Kapağı eklemeden önce çantanın ağız kısmını lastik geçirmek için bel lastiği diker gibi diktim ve biraz büzerek lastik geçirdim.
Sapları için bilmeyenlere de püf noktası göstermiş olayım :) ters çevrilmesi gereken şeritler dikiyorsak dikmeye başlamadan içine şeritimizin uzunluğu kadar kalın bir ipi veya kumaş parçasını kapalı tarafa bu şekilde iğnelerseniz çok kolay çevirebilirsiniz.
Gene pinterestten öğrendiğim güzel bir püf noktasıdır kendisi:)
Saplarını da çantaya eklediğimiz de geriye sadece yan cepler kalıyor.
Yan cepleri de göründüğü gibi yanda 12 cm lik vermiş olduğum derinliğe gene 3 cm lik derinlik verdiğim kumaşı dikerek elde etmiş oldum üstüne de kapak ekledim.
Tüm kapakların çevresine fırfırlı dantel geçtim. Çantayı kapatmak için kapağın iç kısmına cırt cırt yapıştırdım aynı cırt cırtlardan yan ceplerde de var. Tabi benim diktiğim çanta fiyonksuz olmaz, olamaz :)
Kızım çıldırdı tabi ve uzun süre çıkarmak istemedi :) umarım açıklayıcı olmuştur.
SEVGİLER...

14 Şubat 2015 Cumartesi

EVA KAĞIDINDAN QUİLLİNG DENEMEM

Quilling ; telkâri sanatının kağıtla yapılanı diyebiliriz. Ben kağıtla da yapmayıp eva ile yapmayı denedim ve sonuçtan çok memnunum.

Yapılışına gelince; eva kağıdından 3mmlik şeritler kestim. Kafes şekli için uzun bir parçayı kafesin en dışı olarak kullandım. Kafesin parmaklıkları için dört adet kısa şeritler kullandım ve alt kısmını da kenarlarını kıvırdığım bir şerit kullanarak kapattım ve kafesime dışa doğru kıvrım verdiğim ayaklar ekledim. Hepsini sıcak silikonla birbirine yapıştırdım.
Diğer süslü kısım için; uzun şeritlerin uçlarını farklı farklı taraflara kıvırarak birbirine yapıştırdım. Kuşu da evadan kesip kafesin üstüne yapıştırdım. Gülleri de evadan yaptım en son bir kurdele ve incilerle süsledim. Duvarıma çift taraflı bantla sabitledim.
 
HEPİNİZE SEVGİLER...

GERİ DÖNÜŞÜM DUVAR SÜSLERİM

Merhabalar;
Bugün hepimizin evinde olan ve devamlı kullandığımız ıslak mendilin kapaklarından yaptığım duvar süslerini ve yapılışını anlatacağım.
 

Önce ıslak mendil kapaklarını paketten söktüm. Kapağın çevresini baz alarak tığ işiyle süslü bir çerçeve ördüm.
Örgünün örülüşü; kapağın çerçevesi kadar zincir çektim ve birleştirdim 2. sırada ikili trabzanla devam ettim 3. sırada üç zincir çekip iki sıra sonrasına batıp sırayı tamamladım. Son sırada ise zincirlerin içini tığ bastı ile doldurdum.
Sonra sıcak silikonla örgüyü kapağın arkasına yapıştırdım. Örgüyü ister benim yaptığım gibi oval isterseniz de dikdörtgen yapabilirsiniz orası sizin zevkinize kalıyor en son olarak kurdele ile süsledim ve içine işlemiş olduğum etamini koydum. Tabi fotoğrafta konulabilir.
Çok sevimli minik çerçevelerim olmuş oldu buzdolabı magneti olarakta kullanılabilir.
HERKESE SEVGİLER...

7 Şubat 2015 Cumartesi

PEÇETE TRANSFERİ, DEKUPAJ

Merhabalar; bloğumu yeni açmış olsam da burada paylaştığım çoğu şeyi önceden yapmıştım. Ama burada da yayınlayarak bir arşiv oluşsun istiyorum.
Desenini sevmediğim tepsime peçete transferi yapmıştım. Peçete transferinde dikkat edilmesi gereken bir kaç husus var.
1.si transferi yapacağımız zeminin açık renkte olması bu peçetenin desenlerinin net olarak çıkması için gerekli.
2.si 3 katlı olan peçetemizin sadece en üstteki deseni kısmını kullanmamız.
3.sü ise transfer tutkalını sürerken peçeteye zarar vermemek.
Önce tepsimi akrilik boyayla beyaza boyadım. Peçetemi tepsinin iç ölçüsünü alarak yuvarlak şekilde kestim ve katlarından ayırarak sadece desenli katını kullanmak üzere bi kenara ayırdım. Tepsinin iç kısmına tutkaldan sürdüm bu peçetenin kaymamasını sağlamak için yapılıyor. Ardından peçeteyi dikkatli bi şekilde tepsime yerleştirdim ve tekrar üzerine tutkaldan sürerek kabarcık kalmayacak şekilde nazikçe fırçayla tutkalı yedirdim.
Bir gün kurumasını bekledim ve sonra sprey vernikle vernikledim. Vernikte kuruduktan sonra tepsim kullanılmaya hazırdı.
SEVGİLER...:)

5 Şubat 2015 Perşembe

KOLAY KİMONO DİKİMİ

Antalya'da bahara 1 kala dikilsin kimonolar, salaş hırkalar, baharlık kurtarıcı parçalar. Daha önce bir çok rengini dikmeme rağmen kimono dikmeye ve giymeye doyamıyorum.
Kimononun çok çeşitli dikim şekli olmasına karşın bana en kolay geleni aşağıdaki bulduğum kalıpla dikilenidir.
 

 
1. aşama: kumaşımızı 2 ye katlıyoruz ve kol açıklığı bırakarak her iki kenarını birleştiriyoruz.
2.aşama: kol kenarlarını ve açıkta bıraktığımız yaka kenarını ister biyeyle istersek içe kıvırarak kapatıyoruz.
3.aşama: kimonomuz hazır :)
 
 
 
 
 
SEVGİYLE KALIN...:)